Veelgevraagde vragen (FAQ)

V: Moeten we reserveren tijdens reguliere openingstijden?
A: Ja en Nee, reserveren geeft je zekerheid, je mag ook gewoon binnenstappen maar indien het museum vol is dan kan je er helaas niet bij. Dus reserveer om teleurstelling te voorkomen.
Zeker in het weekend kan het aardig druk zijn. in schoolvakanties is het sowieso aan te raden om te reserveren.

V: Kinderverjaardag, wat kan er allemaal?
A: Wij doen geen privé kinderverjaardagen. Je kan gewoon langs komen tijdens de reguliere openingstijden. Woensdagmiddag is ideaal.

Hiervoor gelden wel wat regels. Maximaal 3 kinderen per begeleider. Het wordt niet op prijs gesteld om bijvoorbeeld als 1 ouder met 10 kinderen langs te komen. Begeleiders betalen ook gewoon entree. Probeer, indien het weekend de voorkeur heeft, het blok van 14:00-16:00uur te mijden in verband met drukte. Het zou fijn zijn als de kinderen vooraf de huisregels uitgelegd krijgen. Wij doen dit bij binnenkomst sowieso nog een keer extra.
Ook kinderen zonder begeleiding van een volwassen persoon bij ons achterlaten is niet mogelijk.

V: Ik wil alleen maar rondkijken en niet flipperen. Moet ik dan ook entree betalen?
A: Jazeker. Als u alleen wilt rondstruinen vragen we ook entree. Er valt immers genoeg moois te zien en te leren. Zo hebben we pinballs vanaf de 19e eeuw en zijn er mooie educatieve verhalen te lezen over de collectie en historie.

V: WANEER ZIJN WIJ OPEN?
Wij zijn elke woensdag, zaterdag en zondag open.
V: Wat doen jullie dan die andere dagen?
Wij zijn continu bezig met het onderhoud van de flipperkasten wat veel werk is en daarnaast is ons museum ook af te huren voor groepen (zie Groepen in het menu).
Kijk sowieso altijd op onze website, in bv. de kerstvakantie is de kans groot dat we extra open zijn en we willen ook wel een keertje vakantie vieren. Google is hier niet leidend in, beste is om er vanuit te gaan wat wij te melden hebben qua openingstijden ipv google.

V: Is onze hond welkom?
A: wij zijn niet tegen mits het geen kuitenbijter is, de vraag die je jezelf moet stellen wil je je hond meenemen tussen een kakafonie van harde geluiden en vele mensenbenen.

V: Mag er op de kasten gespeeld worden?
A: Ja, bijna alle kasten mogen bespeeld worden. We hebben een geschiedeniszaal waar men pinballs-flipperkast mag bekijken. Maar het overgrote deel is bespeelbaar. Gewoon goed je ogen open houden wat wel en niet kan in ons museum.
Staat een kast uit, dan is het óf een exemplaar die niet bespeeld mag worden óf hij is defect. Gelieve niet zelf kasten aanzetten, dit kan grote schadelijke gevolgen hebben voor de kasten.

V: Moeten er muntjes in de kasten nadat we entree hebben betaald?
A: Nee, na entree te hebben betaalt staan de kasten op vrij spelen.

V: U heeft twee tarieven, een 2-uur ticket, en een dagticket. Ik heb maar een uur de tijd. Moet ik dan toch voor 2 uur betalen?
A: Ja, u betaald entree voor een vaste tijd. U bent niet verplicht al die tijd te blijven. U mag na een uur gewoon weg.

V: Werken jullie met de Museumjaarkaart en/of Rotterdampas?
A: Nee, we werken zonder enige vorm van subsidie en zijn een particulier museum. We proberen de prijzen laagdrempelig te houden.

V: Wij zijn een vrijgezellen groep, zijn we welkom?
A: Als jullie na ons bezoek van plan zijn om dronken te worden elders dan geen probleem,
Wil je dronken worden bij ons dan is dat niet wenselijk.

V: Verkopen jullie ook flipperkasten?
A: Nee, echter kunnen we je wel van advies voorzien waar te zoeken.

V: Wat is deze tweedehands flipperkast waard?
Dat weten wij niet. Dat is iets tussen koper en verkoper.

V: Repareren jullie ook flipperkasten?
A: Nee, we zijn te druk met het onderhouden van onze eigen collectie, maar hier kunnen we je ook adviseren waar je je eigen flipperkast kan laten repareren. Kijk eens op starjet.nl, op pinballprofessionals.nl, op inkochnito.nl of als het om een flipperkast van voor 1977 gaat op pinballatelier.com.

V: Kan ik ook een flipperkast doneren aan het museum?
A: Ja, we zijn heel blij met een donatie in de vorm van een flipperkast. Bekijk onze donatie-informatie pagina voor meer informatie.

V: Kan ik het museum op een andere manier sponsoren?
A: Ja, dat kan op een aantal verschillende manieren. Bekijk onze donatie-informatie pagina, vrienden van pagina en sponsors pagina voor meer informatie over de mogelijkheden.

Boek Nu