Congo: Bally of Williams?

Bally en Williams

Twee ijzersterke namen uit de geschiedenis van de flipperkast. Maar in feite was het één bedrijf die in de jaren 90 de ene na de andere topkast de wereld in lanceerde. Zo waren de beroemde The Addams Family en Twilight Zone van Bally maar de Medieval Madness weer van Williams.

In 1995 kwam Congo uit. Van de gelijknamig “niet humoristisch bedoelde” actiefilm. Maar als je de film bekijkt en ritssluitingen ziet in de apen- en gorillakostuums dan leidt dat behoorlijk af.

Desalniettemin, ondanks de 1 ster voor de film is de flipperkast wel een topper. In 1995 werd besloten om de Congo Flipperkast uit te brengen onder de hoede van Bally.

Er werd een kopkast decal set geprint. Dit zijn de stickers die aan de zijkant van de kopkast zitten. Na overleg binnen de organisatie, de reden is voor ons onbekend, werd uiteindelijk besloten om de Congo kast toch als een Williams uit te brengen.

De enige Bally Congo decal set ter wereld is te bezichtigingen in het Dutch Pinball Museum (powered by private collector SV).

Boek Nu