MTV “Museum Television”

Music Televsion was vroeger niet weg te denken voor opgroeiende pubers, waar nu social media een stevige invloed heeft op de jeugd zo hadden de muziekzenders van die tijd een vergelijkbare belangrijke rol hierin.

Wie mocht er niet opblijven voor de lancering van Thriller van Michael Jackson en genoten we van de unplugged optredens van onder andere Nirvana of George Michael. Uiteraard droomde ieder kind ervan om te schitteren in een videoclip, zo ook ik.

Vaak te vinden in speelhallen om te flipperen en in de avond wegdromen om een gastoptreden te hebben in Bruce Springsteen’s “Dancing in the Dark” en dat hij dan niet een meisje (Courteney Cox) op het podium trok maar een mannelijke fan of dat er een stoomtrein je oor in rijd à la Peter Gabriel “Sledgehammer”.

Dromen mag, sterker nog zonder dromen is het leven minder leuk. Maar wat als dromen nu eens geen bedrog zijn? Afgelopen jaar heb ik in maar liefst meerdere videoclips een gastrolletje mogen vertolken en dat ik dat leuk vind dat is wel zichtbaar. Het museum leent zich blijkbaar erg goed om een heerlijk sfeertje te creëren wat het zo goed in muziekvideo’s

De allereerste was van Johnny Valentino, zijn Nederlandstalige hit “Mamacita” (een cover van Pretty Woman van Roy Orbison) is een aanstekelijke zomerhit en knalt regelmatig door de speakers in het museum als ik lekker aan het knutselen ben aan de flipperkasten.

De Franse Rapper Lefa kwam min of meer binnenvallen met zijn crew en heeft beelden gebruikt in zijn hit “Popstar”. Ook al versta ik er niet veel van het klinkt wel lekker. Mr. Pac-Man en het museum komen rijkelijk in beeld. Er zijn meer Franse hit waar ik niets van begrijp maar geheel fonetisch mee blèr.

Valsbezig met hun hit “Verbazen”. Een Amsterdamse Hiphop/Rap formatie die zelfs de gehele videoclip in en voor het museum geschoten hebben met op de achtergrond Hotel New York. Uren en uren draaien om een videoclip van gemiddeld drieënhalve minuut te fabriceren maar in mijn ogen is het een zeer sfeervolle clip geworden.

Tabitha, Steel jij de show. Door alle leuke contacten in het museum nu ook mijn 1e acteerklus te pakken in een videoclip. Ik moet een teleurgestelde baas spelen, oordeel zelf of dit gelukt is, vanaf 2.21 minuut kom ik voorbij ge-glimpt (-;

Wil je zien waar ik het allemaal over heb?

Johnny Valentino

LEFA

Valsbezig

Tabitha

“That’s the way you do it, Money for nothin’ and performance in a video for free”
“I want my MTV”

Boek Nu