Huisregels

1. U speelt op een flipperkast. Als het potje is afgelopen kijkt u over uw schouder. Staat er iemand te wachten, dan loopt u naar een andere kast. Is het rustig? Speel gerust nog een keer, maar u kunt geen kast opeisen. U kunt natuurlijk ook een potje samen spelen indien wenselijk.

Maakt u het potje ook af? Als u begint drukt u eenmaal op de startknop. U blijft ballen krijgen totdat het spel voorbij is. Daarna kunt u weer op start drukken of een ander spel starten. Meerdere malen op de startknop drukken is alleen handig als u een spel wilt spelen met meerdere spelers. Vraag gerust hoe dat werkt.


2. Ga met de flipperkasten om zoals u met uw kinderen of partner omgaat. Gaat u daar ook niet goed mee om? Dan kunnen we u in contact brengen met diverse instanties. Bij moedwillige schade of vernielingen bent u aansprakelijk.


3. De flipperkasten zijn geen garderobe. Tassen, jassen en andere snuisterijen dan ook niet op de flipperkasten plaatsen. Dit om een verscheidenheid aan beschadigingen te voorkomen, zoals krassen op de glasplaten. U kunt, op eigen risico, gebruik maken van onze garderobe. Deze bevindt zich op de begaande grond nabij de entree balie.

Zie onze flipperkasten maar net zoals een nieuwe auto in een showroom. Zou toch ook raar zijn als u uw jas en tas op de motorkap gooit als u deze kwijt wilt?


4. Voor kinderen tot en met 3 jaar geldt maximaal 1 kind per begeleider en het kind dient te allen tijde onder begeleiding te blijven. Kinderen tot en met 15 jaar moeten altijd vergezeld worden door een volwassene. Hiervoor geldt een maximum van 3 kinderen per begeleider. Wij zijn immers geen kinderdagopvang.

Het wordt enorm gewaardeerd als de kinderen vooral de huisregels uitgelegd krijgen. Wij snappen dat het lastig is om te begrijpen wat nu wel maar ook vooral niet mag in ons museum. Daarom herhalen we bij binnenkomst, als we daar tijd voor hebben, kort de huisregels.


5. Elektronica en vocht zijn geen vrienden. Alstublieft dan ook geen drinken en etenswaren op de flipperkasten zetten. U kunt voor een hapje of drankje ons horeca gedeelte bezoeken. Eigen consumpties zijn niet toegestaan.


6. Met vloeken en schelden gaat het spel echt niet beter. Houd u een beetje rekenschap met anderen? Ook bij heel hard slaan op de knoppen gaat de bal niet sneller. Net zo min als de kast 15 centimeter naar achter duwen tijdens het spel.


7. Gaat er wat kapot of zit er een bal vast in een kast? Meld dit! Bij doorspelen kan de schade een stuk groter zijn. Wij hebben de sleutel van elke kast en kunnen heel simpel uw vastzittende bal bevrijden. De kast half op zijn kant gooien is niet gewenst.

Gelieve ook niet zelf kasten aan of uit te zetten. Staat er een kast uit dan is dat met een reden, niet omdat u weet waar het aan en uit knopje zit zal hij het daarna doen, sterker nog u neemt een risico door een kast aan te zetten, je weet immers niet wat de reden is dat een kast uitstaat. Ook het opnieuw opstarten van een kast is een no-go.

Wij vinden het ook heel vervelend als iemand vier potjes afdrukt en wegloopt zonder het spel af te maken. Maar waar we verdrietiger van worden is als mensen zelf de kast gaan uit en aanzetten. Een flipperkast heeft een enorme piekstroom. Met heel veel flipperkasten op een groep resulteert dit in het klappen van de stoppen in het minst erge geval. Maar ook de flipperkast zelf kan hier niet zo goed tegen. Gewoon NIET doen.


8. Voel je thuis, maar doe niet alsof je thuis bent.


9. In ons horeca gedeelte kunt u genieten van een biertje of wijntje. Maar doe dit met mate. Dronkenschap wordt niet getolereerd.
Zowel in het museum als in het horeca gedeelte.
Drugs, zowel soft als hard drugs is een No-Go. we willen geen blowende mensen voor ons museum op de stoep. Vind je dit raar dan is er vast nog wel een koffieshop te vinden in het mooie Rotterdam voorzien van een flipperkast.


10. Roken is in het pand niet toegestaan. We hebben buiten een mooie RVS asbak, te herkennen aan de RVS look. U kan en mag daar uw peuk in mikken. En lukt dit niet, maar was u bijna in het zicht van de asbak en tot op 5 centimeter nabij toch op de straat uitgetrapt, dan zijn we toch een beetje trots dat het toch bijna gelukt is.

Boek Nu